Testbeszéd, testbeszéd jelek, tréning

A testbeszéd a kommunikáció 93%-a. Nélküle lehetetlen más emberre hatni. Tanuld meg a testbeszéd titkos elemeit és kezdj el irányítani másokat anélkül, hogy tudnának róla!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

18 mód, hogy fejleszd a testbeszéded

2011.05.03. 22:30 csakbarat

A testbeszéded fejlesztése nagy fejlődést jelenthet az emberi kapcsolataidban, és egyáltalán, az általános magatartásodban is. Vonzóbbá válhatsz mások számára. Nincs konkrét tanács arra vonatkozóan, milyen a helyes testbeszéd. Amit teszel, többféleképp értelmezhető, a helyzettől, és a partneredtől függően. Valószínűleg másképp akarod használni a testbeszédedet, mikor a főnököddel beszélsz, mint mikor egy számodra vonzó nővel/férfival vagy. Íme, a testbeszéd néhány általános értelmezése, és hatékony módszerek a használatára. Még több tanács és szempont vár rád, hogy tudatosítsd és jelentéssel ruházd fel testbeszédedet a Vonzó Férfi programban

Először is, ha meg akarod változtatni a testbeszédedet, figyelmesnek kell lenned. Vedd észre, hogyan ülsz, hogyan állsz, hogyan használod a kezeidet és lábaidat, és mit csinálsz, miközben beszélsz valakihez. Gyakorolhatsz a tükör előtt. Igen, ostobaságnak tűnhet, de senki sem látja. Ez egy jó visszacsatolást adhat arról, hogyan látnak téged a többiek, és jó lehetőség egy kis gyakorlásra az éles helyzetek előtt.

Egy másik tipp, hogy hunyd be a szemed, és képzeld el, hogyan állnál vagy ülnél, hogy magabiztosan, nyitottan, kényelmesen érezd magad, vagy mit mondanál. Képzeld el magad így, aztán próbáld ki a valóságban.

Szintén megfigyelheted a barátaidat, színészeket, szereplőket és más embereket, akikről úgy gondolod, jó a testbeszédük. Vedd észre, mi az, amit csinálnak, és mi az, amit nem. Less el másoktól apróságokat, amik tetszenek, és kezdd el alkalmazni, amit tanultál tőlük.

Néhány a tippek közül utánzásnak tűnhet, de a megtanulásig tartó utánzás egy jó módja az új dolgok megtanulásának. És emlékezz, az érzések visszafelé is működnek. Ha kicsit többet mosolyogsz, boldogabbnak, ha egyenesen ülsz, energikusabbnak, magabiztosabbnak, ha lelassítod, a mozdulataidat nyugodtabbnak fogod érezni magad. Az érzéseid meg fogják erősíteni újdonsült viselkedésedet, és nem fogod többé furának érezni a dolgot.

Kezdetben könnyű túlzásba vinni a testbeszédet. Egyfolytában nevetségesen széttárt lábbal, vagy feszülten, egyenesen ülhetsz. Ez rendben van. Az emberek nem figyelnek annyira, mint gondolnád, megvannak a saját problémáik. Csak játssz egy kicsit, gyakorolj és figyeld magad, hogy megtaláld a kényelmes egyensúlyt.

1.      Ne tedd keresztbe a karod és a lábad – Talán már hallottad, hogy nem tanácsos keresztbe tenni a karod, mert védekezőnek, tartózkodónak tűnhetsz. Ez a lábakra is igaz. Tarts nyitottan a karjaidat és lábaidat.

2.      Tartsd a szemkontaktust, de ne bámulj – Ha több különböző emberhez beszélsz, mindegyikükkel tarts valamennyi szemkontaktust, hogy javítsd a kommunikációt, és lásd, figyelnek-e. A túl sok szemkontaktus kellemetlen lehet másoknak, de a szemkontaktus hiányától bizonytalannak tűnhetsz. Ha nem szoktál szemkontaktust tartani, kezdetben kissé nehéz és ijesztő lehet, de dolgozz rajta, és szokj hozzá.

3.      Ne félj elfoglalni némi helyet – Ha széttárt lábbakkal állva, vagy ülve helyet foglalsz el, az magabiztosságot sugall, és azt jelzi, hogy jól érzed magad a bőrödben.

4.      Lazítsd el a vállaid – Ha feszült vagy, az könnyen görcsös váll-tartáshoz vezethet, a vállaid feljebb és előrébb mozdulhatnak. Próbálj relaxálni, lazítsd ki egy kicsit a vállaidat, és húzd őket vissza hátra.

5.      Bólogass, mikor beszélnek hozzád – Bólints néha, hogy jelezd, figyelsz, de ne vidd túlzásba, ne légy Fakopáncs Frici.

6.      Ne görnyedj össze, ülj egyenesen – de lazán, ne túl feszesen.

7.      Hajolj közelebb, de ne túlságosan – Ha ki akarod fejezni, hogy érdekel más mondanivalója, hajolj közelebb a beszélőhöz. Ha meg akarod mutatni, hogy magabiztos és nyugodt vagy, húzódj kissé visszább. Ne hajolj túl közel, mert úgy tűnhet, beleegyezésre szorulsz, de ne is húzódj túlságosan el, mert az arrogánsan és távolságtartóan hat. Apró testbeszéd jelek elemzése nagyon komoly jelentéssel bírhat!

8.      Mosolyogj és nevess – Lazíts, ne vedd magad túl komolyan. Pihenj kissé meg, mosolyogj és nevess, ha valaki vicceset mond. Az emberek sokkal inkább figyelni fognak rád, ha pozitívnak ítélik meg a személyiségedet. Semmiképp ne te legyél az első, aki nevet a saját vicceiden, mert ez idegesen, kényszeredetten hat. Mosolyogj, mikor bemutatnak valakinek, de ez a mosoly ne fagyjon rá az arcodra, mert akkor színleltnek fog tűnni. 

9.      Ne érintsd meg az arcod – Ettől úgy tűnhet, ideges vagy, és elvonhatja a társaság figyelmét.

10.  Tarts a fejed egyenesen –Tekinteted ne súrolja a földet, ez elveszettnek, bizonytalannak tűntet fel. Tartsd a fejedet egyenesen, magasan, és tekints a horizontra.

11.  Lassíts kissé – ez sok dologra érvényes. Ha lassabban sétálsz, attól nem csak nyugodtabbnak, és magabiztosabbnak tűnsz, hanem úgy is érzed magad. Ha valaki megszólít, ne nézz hirtelen oda, inkább lassan fordulj meg.

12.  Ne izegj-mozogj – Próbáld meg elkerülni az izgő-mozgó, ideges mozdulatokat, mint például a lábrázást és az asztalon való dobolást. Idegesnek fogsz tűnni, és ez megzavar a terveid keresztülvitelében. Rendezd a mozdulataidat, lazíts, és lassíts a mozgásodon.

13.  Használd magabiztosabban a karjaidat – ahelyett, hogy a kezeiddel babrálnál, és az arcodat karmolásznád, használd őket a mondanivalód hatásosabb kifejezésére. Használd a kezeidet, hogy elmagyarázz, hangsúlyozz dolgokat, de ne vidd túlzásba, mert az zavaró lehet. Ne hagyd, hogy a karjaid szabadon lógjanak, uralkodj a mozdulataid felett! A testbeszédedet fejleszteni tudod, ha ezekre a tényezőkre figyelsz.

14.  Ereszd lejjebb az italodat – ne tartsd a poharadat a mellkasod előtt. Igazából semmit se tarts a szíved előtt, mert az távolságtartónak, és védekezőnek fog feltüntetni. Ereszd le a kezedben lévő dolgokat, és tartsd őket inkább a lábaid mellett.

15.  Vedd észre, hol végződik a gerinced – Sok ember, (nem sokkal ezelőttiig engem is beleértve) egyenes háttal, jó pozícióban ül. Ennek ellenére azt hihetik, hogy a gerinc a nyak kezdeténél végződik, és ezért előredöntik a fejüket. A gerinced a fejed tövénél ér véget, az egészet tartsd egyenesen, a helyes testtartásnak megfelelően.

16.  Ne állj túl közel – A Seinfeld-től megtanult egyik dolog, hogy mindenki irtózik azoktól, akik az arcukba nyomulva beszélnek. Hagyd meg az embereknek a saját személyes terüket.

17.  A másik másolása – Gyakran, mikor jól kijössz valakivel, jó a kapcsolat kettőtök között, öntudatlanul is másolni kezditek egymást. Ez azt is jelenti, hogy a másik testbeszédének egy részét is átveszed. Hogy jobbá tedd a kapcsolatot, előbb is megpróbálkozhatsz kicsit a másik másolásával. Ha előredől, dőlj te is előre. Ha a kezével a dolgain tartja a kezét, te is tehetsz így. Kerüld azonban az azonnali reakciót, és ne vedd át a teljes testbeszédét, mert az bolondként tüntet fel.

18.  Vegyél fel egy helyes magatartást – Végül, de nem utolsó sorban, vegyél fel egy pozitív, nyitott, és kipihent viselkedést.  Az, hogy hogyan érzed magad, kihatással lesz a testbeszédedre, és nagy különbségeket eredményezhet. 

Megváltoztathatod a testbeszédedet, de mint minden új szokás kialakulásához, ehhez is idő kell. Különösen az olyan dolgok, mint a fejed egyenesen tartása fog sok idődbe kerülni, ha már napok ezreit töltötted el a cipőfűződ bámulásával. Ha túl sok dolgon próbálsz meg egyszerre változtatni, az összezavarhat, és nyomasztó lehet.

Végy egy párat ezek közül a testbeszéd-elemek közül, és dolgozz rajtuk három-négy hétig minden nap. Ennyi idő alatt új szokásokká válnak, és automatikusan fogod őket csinálni anélkül, hogy akár szóba jönnének. Ha ez nem sikerül, tarts ki, amíg bírsz, aztán válassz pár új dolgot, amiken javíthatsz.

 

A Vonzó Férfi Program egyedülálló módon célirányosan foglalkozik a testbeszéd fejlesztésével is, amely segít abban, hogy a társas interakciók mind hatékonyabbak és eredményesebbek legyenek céljaidnak megfelelően.

Bővebben itt olvashatsz a Vonzó Férfi Önbizalom-növelő és Kommunikációs tréningről

vonzoferfi-program.png

 

komment

Címkék: jelek body language testbeszéd rejtett testbeszed

süti beállítások módosítása